Насловна Колумни Никола Гелевски Лајнени стапови за глинените војници

Лајнени стапови за глинените војници

Е-пошта Печати PDF
Никола Гелевски

Како што власта се консолидира и пореално ги запознава лостовите на моќта, така партискиот терор, од ден на ден, се засилува. Всушност, се засилува државниот терор, во еден (од некаде толку добро познат) систем каде што партијата е алфа и омега, т.е. мајка и маќеа на сите општествени процеси. Мајка е за малцинството перверзно лојални партиски војници, а маќеа е за сите други граѓани на државата, кои се принудени да го трпат теророт на партиските пљачкашки воени одреди (оти партијата на власт е во непрекината и беспоштедна борба за ресурси!).

29.08.2013

http://www.okno.mk/node/31173