Насловна Колумни Никола Гелевски Да се убие марионетата во себе

Да се убие марионетата во себе

Е-пошта Печати PDF
Никола Гелевски

Доаѓањето на режисерот Љубиша Георгиевски на чело на Собранието е еден од поинтересните настани во нашиот општествен живот. Од многу аспекти е интересно промовирањето на таа живописна фигура во втор политички човек во државава. Ќе се задржам само на дел од тие аспекти, во најголема мера поврзани со прашањето на интелектуалецот и на неговото место во општеството.

29.08.2013

http://www.okno.mk/node/31132