Извесен пад

Е-пошта Печати PDF
Се сеќаваме на изјавата на влијателниот американски активист за проширувањето на Северноатлантската алијанса - Брус Џексон, за „хемијата меѓу Груевски и Караманлис, како најлошо што го видел некој некогаш. Да ги имате овие двајца лидери на две критични позиции во исто време е еден вид инцидент на историјата“. За жал, кај нас веќе не се работи за историски инцидент, туку за историска катастрофа. Државата ненормално се задолжуваше и надвор и внатре. За пет години сме задолжени за плус фантастични две и пол милијарди евра, а внатрешниот долг веќе никој не го есапи.

Повеќе http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=2296&ArticleID=159803