Спас или пекол

Е-пошта Печати PDF
Една од моите поранешни колумни почнува со познатата индијанска приказна врзана за човечката душа. Имено, стариот Индијанец му вели на својот внук: „Знаеш, внуче, во нашите души цел живот се борат два волка. Волкот на љубовта, чесноста и добрината и волкот на омразата, лагата и лошотијата“. „А, кој од нив победува, дедо?“, прашува внукот. „Па, волкот што ќе го нахраниме“, одговорил стариот Индијанец. Факт е дека нашиот волк на љубовта, чесноста и добрината е одамна мртов.

Повеќе
(Објавено во Време на 11.02.2011)