Насловна Колумни Мерсел Биљали Македонија во аут

Македонија во аут

Е-пошта Печати PDF
Странците прават шега за тоа дали Касписко е езеро или море. Одговорот бил дека Касписко не е ниту море ниту езеро, туку нафта. Сосема е сигурно дека и во наредните неколку декади нафтата и гасот ќе бидат стратешки енергенси во светот и ќе го одредуваат геостратегиското рангирање на државите.

Повеќе
(Објавено во Време на 14.01.2011)
Македонија во аут
Мерсел Биљали

Странците прават шега за тоа дали Касписко е езеро или море. Одговорот бил дека Касписко не е ниту море ниту езеро, туку нафта. Сосема е сигурно дека и во наредните неколку декади нафтата и гасот ќе бидат стратешки енергенси во светот и ќе го одредуваат геостратегиското рангирање на државите.
Повеќе http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=2215&ArticleID=154634
(Објавено во Време на 14.01.2011)