Насловна Колумни Мерсел Биљали Срцето на анакондата

Срцето на анакондата

Е-пошта Печати PDF
Мерсел Биљали

Една стара кинеска приказна почнува како некое сиромашно дете со име Сјао Ли, живеело без родители и во многу тешки услови. Со помош на добри луѓе, некако преживеало, па дури посетувало и школо. Еден ден, враќајќи се од училиште, видело големо јајце од анаконда. Го однело дома и со големо внимание се грижело, се додека од него не излегла голема змија. Ја негувал, ја хранел, ја чистел, а таа возвраќала со голема љубов.

30.12.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/1199/Srceto-na-anakondata