Темнина

Е-пошта Печати PDF
Мерсел Биљали

Приказната не води во древната Индија, кога еден алчен водач сакал да стане бог. Дури му заповедал на локалниот свештеник да престане натаму да го фали Господа, оти не може да смисли конкуренција. Ако не го послуша – главата ќе му биде вишок. „Зар немаш очи за да видиш што силна светлина има во мојата палата? А насекаде наоколу е само темнина“, му кажа водачот на свештеникот со агресивен тон.

16.05.2013

http://a1on.mk/wordpress/archives/152