Насловна Колумни Мерсел Биљали Блиску до Блискиот Исток

Блиску до Блискиот Исток

Е-пошта Печати PDF
Мерсел Биљали

Богат студент н неговиот професор, шетајќи се по поле, здогледале сиромашен човек, како мачно го обработува земјиштето. „Ај да се пошегуваме со сиромавиот - предложил студентот. Ќе му ги скриеме чевлите и ќе се скриеме зад грмушките, за да ја тестираме неговата реакција“. Професорот не се согласил со таквиот предлог, туку инсистирал на нешто сосема спротивно. „Да направиме вака - наложил професорот: Во секој чевел од селанецот да ставиме по еден златник, па потоа да се скриеме, за да видиме како ќе реагира“.

30.09.2012

http://www.plusinfo.mk/mislenje/604/Blisku-do-Bliskiot-Istok-