Насловна Колумни Мерсел Биљали Косоварите и Србите

Косоварите и Србите

Е-пошта Печати PDF
Мерсел Биљали

Сега ѓаволот доаѓа по своето, но за жал сега должник не му е само власта туку и сите ние.

Еден мој стар пријател од Белград ми вели - "Знаеш ние Србите низ целата наша историја по прашањето на водачите никогаш не сме имале средина. Тие биле или катастрофално лоши или многу добри." И продолжил со споредбите се' до Милошевиќ и Тадиќ. Завршил со констатацијата дека што може да направи еден лош водач тоа не можат га го направат ни илјада црни ѓаволи.

27.02.2012

http://www.sky.mk/kolumna/16178-Колумна-на-Мерсел-Биљали-Косоварите-и-Србите.html