Насловна Колумни Мерсел Биљали (Де)стабилизација

(Де)стабилизација

Е-пошта Печати PDF
Мерсел Биљали

Познатиот старогрчки филозоф Диоген бил осуден од страна на судот со прогонство од земјата, поради некое лошо дело што наводно го сторил. Прашан од судот што би имал да каже во однос на изречената казна, тој одговорил - вие ме осудувате со доживотно прогонство од сопствената земја, а јас ве осудувам со доживотно останување во неа каде што владеат подметнувањата, алчноста, лагите и омразата.

13.02.2012
http://www.sky.mk/kolumna/14929-Колумна-на-Мерсел-Биљали-(Де)стабилизација.html