Пиромани

Е-пошта Печати PDF
Мерсел Биљали

Со популизам, Милошевиќ ја загубил Југославија, ги иселил Србите од Хрватска и го загуби Косово. Груевски ја банкротирал државата, ја зголемил сиромаштијата, ја загубил битката со името, и на пат е да ја закопа државата.
Кај нас пак пожари. Изгледа не можеме без нив ни лето ни зима, оти нашиот владин оркестар го сочинуваат - една расипана виолина и многу труби. Оттука погрешно е корените да се бараат во антиката, туку во огинот. Овде секој сака да игра со огин, а најмногу власта.

02.02.2012
http://www.sky.mk/kolumna/13940-Колумна-на-Мерсел-Биљали-Пиромани.html