Божји плодови

Е-пошта Печати PDF
Мерсел Биљали

Плодовите од нашите водачи се налик на отровните шумски печурки, за кои кога ќе сфатиме дека биле отровни веќе ќе е премногу доцна.

Ми падна на раце една книга со индуски приказни, со многу содржини детерминирани од филозофијата на живеењето. На едната од нив се раскажува како на една несреќна жена и се присонило како го сретнала Севишниот во улога на продавач. А што продавате? - си прашувала жената.

27.12.2011

http://www.sky.mk/kolumna/10867-Колумна-на-Мерсел-Биљали-Божји-плодови.html