Насловна Колумни Мерсел Биљали БУДЕЊЕ: Ѕид на плачот

БУДЕЊЕ: Ѕид на плачот

Е-пошта Печати PDF
Мерсел Биљали

Стариот Индијанец му вели на својот внук: знаеш внучко, во нашите души цел живот се борат два волка. Волкот на љубовта, чесноста и добрината и волкот на омразата, лагата и лошотијата.
-А кој од нив победува, дедо - прашал внукот?
-Па, волкот што ќе го храниме повеќе- одговорил стариот Индијанец.

Повеќе на http://www.globusmagazin.com.mk/?ItemID=5D2D68F255FB7649823F10951E904D5D