Насловна Колумни Ѓунер Исмаил Ќе се загрее ли машината?

Ќе се загрее ли машината?

Е-пошта Печати PDF
Ѓунер Исмаил

Продолжение.....

За да еден автомобил почне да работи како што треба и за да може да ја достигне вистинската сила односно посакуваниот (очекуваниот!) ефект, потребно е да ја постигне тнр.работна температура. Така е и така ќе биде со “моторот на опозицијата“.

Походот е започнат и покрај купиштата забелешки треба да ни е јасно дека работната температура е сеуште ниска и дека загревањето (со видливи “ладења“, талкања!) ќе трае. Дали ќе ја постигне вистинската, поточно посакуваната “температура-ефект“, допрва ќе видиме. Сега-засега тоа е еден, ајде да речеме, стартуван мотор појден на пат/поход со прилично јасна свест за тоа дека режимот на Преродбениците и нивните Соучесници треба(ло) да падне!? Како и што понатаму ќе (треба да) случува, ќе видиме.

09.06.2012

http://www.sky.mk/stav/23985-Колумна-на-Ѓунер-Исмаил-Ќе-се-загрее-ли-машината.html