Ден потоа

Е-пошта Печати PDF
Ѓунер Исмаил

Денес е 19 Мај, значи ден пред да започне состанокот во Чикаго, на кој нема да се решава за проширувањето на НАТО. А тој “ден потоа“ ќе си биде како и сите важни почетоци, од понеделник. Тоа дека во Чикаго нема да се расправа за проширувањето на НАТО, одамна ни беше познато. Затоа цел свет (неговиот, намерно, наивен дел) се чудеше зошто Преродбениците се беа запнале повторно да го убедуваат токму тој “цел свет“ дека членството во НАТО сме го заслужиле! Одиграа една огромна и скапа претстава нарекувајќи ја Дипломатска Офанзива.

19.05.2012

http://www.sky.mk/stav/22451-Колумна-на-Ѓунер-Исмаил-Ден-потоа.html