Ќе биде ли?

Е-пошта Печати PDF
Ѓунер Исмаил

Македонија, колку и да запнале Преродбениците да ја растураат одвнатре, а Тоа е веста на денот, ЌЕ ОПСТАНЕ!

До пред некој ден, ваков одговор, особено од сомничавите, ќе беше тешко да се извлече, но одкако СИТЕ заинтересирани “истрчаа на терен“ со сите нивни планови, потфати, ешалони, поединци, медиумски загари(домашни и странски!), состојбата се разбистри, актерите се разголија  и сега сите Тие што треба(ше) да знаат како оваа земја да остане на гео-политичката карта таква каква што е, се на потег! Картите се отворија. Сега, дали во компликуваните гео-политички игри играчите избрзаа, или пак процесите неминовно доведоа, сеедно. Сега се е на виделина и, нагласувам, редот налага ГАРАНТИТЕ и ПОТПИСНИЦИТЕ (без разлика на тоа Кој кај нив го води орото) да си го одработат својот дел.

05.05.2012

http://www.sky.mk/stav/21457-Колумна-на-Ѓунер-Исмаил-Ќе-биде-ли.html