Насловна Колумни Ѓунер Исмаил Билансот на шесте години распаѓање

Билансот на шесте години распаѓање

Е-пошта Печати PDF
Ѓунер Исмаил

До пред некое време беше тешко да знаеме до каде ни стасала татковината. Не сите, се разбира, ама поголемиот дел од населението тешко дека разбираше.Иако, нели, ќе се појавеше “Извештајот за напредокот...“ на Европската Комисија и таму, за тие што сакаа да разберат, пишуваше убаво, “по европејски“ дека сме за никаде! Велам “по европејски“ затоа што Европска Унија за земја на која и доделила статус на Кандидат нема НИКОГАШ да напише груби зборови, онакви какви што пишува(ше), да речеме за Либија, во последните денови од режимот на Гадафи. А кај да е, ако вака продолжат шпреродбенициве, можеби некаде и такви формулации за нас ќе читаме.

21.04.2012

Повеќе