Насловна Колумни Ѓунер Исмаил Криминалците како сојузници

Криминалците како сојузници

Е-пошта Печати PDF
Ѓунер Исмаил

Сојузот на криминалците и политичарите не е непозната појава во било која земја на светот. Така било и е  во Македонија. Преродбениците тоа “правило“ го подигнаа до ниво на железна логика на постоењето и владеењето. Но,една работа никако не треба да се заборави: Тој сојуз секогаш подразбирал доминантно посредништво, учество,присуство на луѓе кои, освен личните документи, поседуваат (којзнае како!?) полициски значки! Преродбениците, дали од страв и паника, дали заради пресметка во нивните редови заради распределба на пленот, тоа правило ни го откриваат во директен пренос-на телевизија. Затоа, ако имате попаметна работа, не морате да читате понатаму, гледајте телевизија.

07.04.2012

http://sky.mk/stav/19620-2012-04-07-09-30-58.html