Насловна Колумни Фросина Ременски Договорот е пат кон политичкиот пораз на власта

Договорот е пат кон политичкиот пораз на власта

Е-пошта Печати PDF
Фросина Ременски

Европа побара, „страните“ се договорија:

1.  Да се формира ад-хок Анкетна комисија која ќе ги истражи настаните пред и на 24 декември, вклучувајќи ја нивната уставност, како и обезбедувањето во и пред парламентот, и ревизија на правилата за собраниските процедури. Заклучоците од оваа комисија ќе бидат рефлектирани во извештајот на Европската комисија за напредокот наесен годинава;

2. Да се дискутира внатрешната политичка ситуација, вклучително и заклучоците од Анкетната комисија за настаните на 24 декември и да ги продолжат дискусиите во добар дух за сите опции, и без предрасуди, за да се дефинира тајмингот за следните парламентарни избори.

02.03.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/773/Dogovorot-e-pat-kon-politichkiot-poraz-na-vlasta