Насловна Колумни Фросина Ременски Постои негативна верска и етничка перцепција на Балканот во време кога е неопходен позитивен регионален пристап

Постои негативна верска и етничка перцепција на Балканот во време кога е неопходен позитивен регионален пристап

Е-пошта Печати PDF
Фросина Ременски Ташева

Еден од клучните предизвици на регионалната безбедносна соработка од аспект на актуленоста на евроатлантските интегративни процеси и билатералните спорови Белград - Приштина, Скопје - Атина е дефинирањето на регионалниот безбедносен комплекс во кој овие спорови егзистираат и улогата на етничката и верската димензија на безбедносниот комплект. Од овој аспект, безбедносно интересен е балканскиот регионален безбедносен комплекс и улогата на исламот.

04.12.2012

http://www.globusmagazin.com.mk/?ItemID=F9F965A59D1E134BA3684F654FF9B895