Насловна Колумни Фросина Ременски Големото `Г` и `одговорноста` на (нај)одговорните

Големото `Г` и `одговорноста` на (нај)одговорните

Е-пошта Печати PDF
Фросина Ременски

„Апелирам до секој од демонстрантите,  изразувајќи го своето мислење за она за што ќе излезат, да внимаваат на својата лична одговорност. Секој има таква одговорност во нашето општество,  така што и тие што ќе протестираат имаат лична одговорност за своите постапки, да бидат законски и да не ги нарушуваат соживотот и меѓуетничкото и меѓуверското живеење кои со векови егзистираат на овој простор, а така ќе биде и во иднина“, порача вчера(10.05.2012) ....

Доколку овие зборови за Одговорноста и околу Одговорноста беа кажани пред шест години, и доколку беа свесна и подсвесна водилка на сите политички одлуки и упатени пораки до народот, особено од г-нот Прв, можеби многу работи немаше да бидат Големи како што се, а „Новиот бран“ ќе почнеше порано и ќе имаше други ефекти. Но, бидејќи не е така дојдовме до ова дереџе од кое тешко ќе продолжиме да чекориме напред.

12.05.2012

http://www.sky.mk/stav/21900-Колумна-на-Фросина-Ременски-Големото-%60Г%60-и-%60одговорноста%60-на-(нај)одговорните.html