Хазардна политика

Е-пошта Печати PDF
Фросина Ременски

„Забрзано“ темпо 24/7 (каде?!); „Фатени на дело“; Илјадници проекти (?!) ненајавени, ама остварени и уште толку платени реклами; Бран-задолжувања, па ред жални врби; Јамб (избори) во најава; Тур де ПМ ; Џандар збира; Покер на диво; Изморени, ама добро нафатирани функционери; Бран-кадровски смени, па бран строга (!) дипломатска рехабилитација; и, се` по ред: партиски бранувања за доброто на Државата, пардон – на Партијата, општонародна психоза, живот на кредити, умирачка на рати и авион со пијан пилот. Многу „ПРОЕКТИ“ на едно место..., човек просто не може да го догледа „бенефитот“ што само што не дошол т.е., бил тука, ама не сме можеле да го видиме ...

30.04.2012

Повеќе