Насловна Колумни Фросина Ременски Пролетери од Македонија, разбудете се!

Пролетери од Македонија, разбудете се!

Е-пошта Печати PDF
Фросина Ременски

Првоаприлските медиумски шеги од типот - во државава тече мед и млеко, инвестициите само што не стигнале, нафтата само што не поевтинела, го решивме спорот за името и станавме членка на ЕУ и НАТО, поминаа без еуфорија. Власта одамна работи по принцип „1 Април секој ден“, а  народот одамна ги прочита, така што ништо веќе не е смешно, напротив - „да не е жално, би било катастрофално“ ...

02.04.2012

Линк