Насловна Колумни Фросина Ременски Пропагандна нумерологија и реална математика

Пропагандна нумерологија и реална математика

Е-пошта Печати PDF
Фросина Ременски

Остваруваме 24/7; Исполнети 1185 ветувања од вкупно 1428 ветувања или во просек 22 проекта во секој месец или 5 проекти во секоја недела, заедно 98% од она што го ветивме на изборите, незавршени 1.33% или 0.56%, односно 8 од вкупно 1428 проекти; Направени измени на 40 закони и на 383 подзаконски акти (од кои 349 укинати);

Вредност на проектот 131.710.842,00 денари... ; Изградба и реконструкција на над 250 локални патишта и околу 380 километри патна мрежа (!); 8 500 000 евра инвестиции за обнова на возен парк на македонски железници (!); Водоснабдување на Тетово вредно 153.600.000,00 (!); Водоснабдување на Прилеп вредно 10.2 милиони евра (!); 250 проекти за водоснабдување (!); Вардарска долина – вредност од 1,5 милијарди евра (во две фази, 2013-2025);

10.03.2012

http://www.sky.mk/component/content/article/54-2011-04-05-23-08-02/17239-Колумна-на-Фросина-Ременски-Пропагандна-нумерологија-и-реална-математика.html