Насловна Колумни Фросина Ременски Чуму ни се барокни фасади, кога внатре е труло и почнува да смрди!?

Чуму ни се барокни фасади, кога внатре е труло и почнува да смрди!?

Е-пошта Печати PDF
Фросина Ременски

За проектот „Скопје 2014“ зборував многу пати до сега, но не од аспект на архитектурата и законитоста. Зборував за апсурдноста на овој од многу аспекти сомнителен милионски проект. Во услови на највисока стапка на сиромаштија (31%), невработеност (35%), тренд на намелен економски раст, економска криза, низок животен стандард, енергерска зависност (криза), неквалитетно водоснабдување, економски и демографски опустошена периферија на државата, модерно студентско печалбарство и социјална несигурност, милионскиот проект за редефинирање на архитектонскиот стил на Скопје е повеќе од апсурден.

17.02.2012

Линк

Последно освежено на Понеделник, 20 Февруари 2012 11:44