Насловна Колумни Фросина Ременски „ММЕ кој прв почна ...“

„ММЕ кој прв почна ...“

Е-пошта Печати PDF
Фросина Ременски

Kарневалската пироманија ги запали страстите и ги разбуди заспаните духови на нашите граѓани кои со голема лекомисленост, наивност и тврдоглавост влетаа во режираниот филм во продукција на националистичките кујни. Опасната реторика во „одбрана“ на верата и нацијата не` доведе на работ на латентен конфликт и војна на симболите кои зад карневалска маска се води во духот на релаксирани владино-партнерски односи.

Се прашувам што финансира и поддржува Владата - манифестации или вредности ? Што финансираме ние граѓаните - манифестации или вредности?

Линк