Насловна Колумни Бранко Героски Опа цупа, грчка Смоквица!

Опа цупа, грчка Смоквица!

Е-пошта Печати PDF
Бранко Героски

Дебати за тоа колку чини изградбата на автопатиштата се водат во сите земји на Балканот. Во прашање се огромни пари, „повисоки“ интереси на западните земји и компании, а веројатно и крупни коруптивни зделки.

Така, на пример, автопатот Приштина - Тирана се гради по цена од 10 до 15 милиони евра за километар. Зделката е доделена без тендер. Гради американската фирма „Бехтел“. Се е јасно, нели?

07.03.2014

http://www.plusinfo.mk/mislenje/1366/Opa-cupa-grchka-Smokvica