Насловна Колумни Бранко Героски „Скопје 2014“ како „вијагра“

„Скопје 2014“ како „вијагра“

Е-пошта Печати PDF
Бранко Героски

Не знам зошто му се потсмевате на порталот на македонските иселеници во Австралија, „Фаланга“, кој тврди дека проектот „Скопје 2014“ е модерен култ и тајна на една цивилизациска мистерија. Погледнете ги нашиве локални апологети на овој проект и веднаш ќе сфатите дека луѓето од „Фаланга“ се во право кога велат дека „окултниот симбол е талисманот, а најсилниот талисман е скулптурата“. Јас би додал дека „Скопје 2014“ е баш иљач за еректилната дисфункција на вмровската елита, нешто како „вијагра форте“, идеја што ѝ помага да се дигне, интелектуално да набрекне и идејно да ја оплоди нацијата.

03.01.2014

http://www.plusinfo.mk/mislenje/1208/Skopje-2014-kako-vijagra