Насловна Колумни Бранко Героски Тито дојде, Груевски да си оди

Тито дојде, Груевски да си оди

Е-пошта Печати PDF
Бранко Героски

Пред некој ден, едно вмровче на Фејсбук нервозно пројаде бурек и почна да прашува кој им дозволил на Титовите леви сили да подигнат нов споменик на Маршалот. Мене споменикот баш и не ми пречи, но морав да го потсетам момчето дека командантот на Титовите леви сили од пред извесно време е на привремена работа во штабот на ВМРО-ДПМНЕ. Прашањето е поставено на погрешна адреса.

03.12.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/1124/Tito-dojde-Gruevski-da-si-odi