Насловна Колумни Бранко Героски Доста е со плачки, ајде на работа!

Доста е со плачки, ајде на работа!

Е-пошта Печати PDF
Бранко Героски

Дечки, баталете филе – миле. Доста е со плачки. Не сме ние мирки – свирки. Не бидете калимеровци. Немало правда? Тоа го знаеме. А кога имало? Ако поплачеме, ќе ѓурне, како од славина? На евробирократите во Брисел полесно им е да се трудат да го омекнат режимот на Груевски, отколку да ни помагаат да се ослободиме од него. За нив е важно Македонија да биде стабилна. И да не ги боли главата. Нашиот режим тие го нарекуваат - стабилократија.

20.10.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/1062/-Dosta-e-so-plachki-ajde-na-rabota