Насловна Колумни Бранко Героски Што е „секс нормал“ во Македонија?

Што е „секс нормал“ во Македонија?

Е-пошта Печати PDF
Бранко Героски

Кога пред петнаесеттина години познатиот македонски политичар Васил Тупурковски ја договори неговата историска зделка со Тајван, вредна една милијарда (долари ли беа?), делегација од македонски новинари замина во посета на таа земја, за да се осведочи дека приказната за „Цилевата милијарда“ не е бајка, туку реална перспектива за малата, напатена земја во срцето на Балканот. Како што е познато, авантурата на Тупурковски заврши неславно, но во тоа време, кога Циле беше коалициски партнер на Љубчо Георгиевски, не недостасуваа ентузијазам и спремност да се поверува дека нашата земја ќе се извлече од економската криза со еден, единствен, чудесен трик – ние ќе го признаеме Тајван (и го признавме, нели), а Тајван од оваа земја ќе направи економско чудо.

13.10.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/1054/Shto-e-seks-normal-vo-Makedonija