Насловна Колумни Бранко Героски И мене Грујо ќе ми даде значка!

И мене Грујо ќе ми даде значка!

Е-пошта Печати PDF
Бранко Героски

Ако очекувавте во оваа колумна да го искоментирам настанот на неделата, обраќањето на премиерот Никола Груевски во седиштето на Обединетите нации во Њујорк, ќе мора да ве разочарам. Не гледам сериозна причина да посветам внимание на неговиот емотивен настап и на неговата инфантилна порака дека „македонскиот народ никогаш нема да прифати преименување“. Би можел, се разбира, да прашам дали тоа значи дека македонската држава ќе прифати „преименување“, но тоа веќе би била една недозволена малициозност. Груевски има прилично јасна и крајно непродуктивна позиција во однос на спорот со Грција и навистина е непристојно да се измислуваат „нијанси“ во неговите пораки, какви што не постојат.

06.10.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/1045/I-mene-Grujo-kje-mi-dade-znachka