Насловна Колумни Бранко Героски Преживеале турско и каурско, ќе го преживеат ли ова античко невреме?

Преживеале турско и каурско, ќе го преживеат ли ова античко невреме?

Е-пошта Печати PDF
Бранко Героски

Претседателот наш, Ѓорге Иванов, со сопругата, пред некој ден го посети манастирот „Успение на Пресвета Богородица“ во Трескавец. Ден пред тоа, во манастирската црква се одржале три крштевки, први откако изгореа конаците во февруари. И синот на министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески, бил крстен, жив и здрав да биде. Вака нашата власт се потруди да се пофали дека води грижа за обновата на овој манастир. Двајца владици на МПЦ (Петар и Климент) директно „реферираа“ како напредува работата. Клучно беше да се каже дека сѐ е добро, благодарение на новоизградениот пат, долг неверојатни 7,5 километри..

29.09.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/1035/Prezhiveale-tursko-i-kaursko-kje-go-prezhiveat-li-ova-antichko-nevreme