Насловна Колумни Бранко Героски Заев и Шеќеринска, вие сте „предавници“ по дифолт!

Заев и Шеќеринска, вие сте „предавници“ по дифолт!

Е-пошта Печати PDF
Бранко Героски

Беше троа наивно, да не речам и инфантилно, да се верува во тезата дека „добрите“ Зоран Заев и Радмила Шеќеринска, расположени за кафе, за дијалог и за компромиси со режимот на Груевски, ќе ја избегнат судбината да бидат прогласени за бедни експоненти на Бранко Црвенковски, за неморални ликови и секако, за грчки лобисти и предавници. Советите да се потрудат да ги игнорираат чувствителните теми (спорот за името) и дури и да ги поддржат „популарните“ преродбенички нарации за бракот и за злото на хомосексуалноста, на пример, се покажаа бескорисни. Двоецот на кормилото на СДСМ неминовно е изложен на столбот на срамот.

27.09.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/1031/Zaev-i-Shekjerinska-vie-ste-predavnici-po-difolt