Насловна Колумни Бранко Героски Македонија на Исток?!

Македонија на Исток?!

Е-пошта Печати PDF
Бранко Героски

Пред неколку години, слушнав една интересна анегдота, за некое Македонче што се иселило во Австралија, се вработило како таксист и по кусо време, добило отказ. Луѓето, зачудени од постапката на газдата, кој немал обичај да ги брка своите работници, го прашале: „Па добро, човеку, зошто го напуди Македончето? Тоа никогаш не доцни и вредно работи, за мали пари“. Газдата им одговорил: „Да, така е, но на сите муштерии, додека ги вози, им објаснува дека Русија, на крајот, сепак, ќе ја победи Америка“.

22.09.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/1025/Makedonija-na-Istok
Коментари
Додади ново
Напиши коментар
Име:
Email:
 
Website:
Наслов:
 
Please input the anti-spam code that you can read in the image.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."