Насловна Колумни Бранко Героски Паничен и несериозен предлог на Никола Груевски

Паничен и несериозен предлог на Никола Груевски

Е-пошта Печати PDF
Бранко Героски

Предлогот на премиерот Никола Груевски да се распишат предвремени избори за 13 октомври – па ако победел тој, ќе немало прекршување на Уставот на 24 декември лани, а ако победел СДСМ, ќе имало! – е паничен и крајно несериозен. Во моментов, јас не гледам како некој сериозен човек може да понуди сериозен одговор на еден ваков предлог. Но, бидејќи Груевски од уста не ги вади „порталите“, а и со оглед на тоа што јас и не се сметам себеси за претерано сериозен, еве, ќе се обидам да го скицирам единствениот можен одговор.

24.08.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/1005/Panichen-i-neseriozen-predlog-na-Nikola-Gruevski