Насловна Колумни Бранко Героски Политички кујни, пизма и фаст фуд

Политички кујни, пизма и фаст фуд

Е-пошта Печати PDF
Бранко Героски

Деновиве во Скопје се проширија првите шпекулации за тоа кои би можеле да бидат кандидатите на двете најмоќни партии за претседателските избори, што треба да се одржат вгодина на пролет. Темата не е особено интересна, ниту пак значајна, сѐ додека зборуваме за „номинации“ што се производ на нашите локални политички кујни. Сепак, решив оваа сеирџиска, августовска прототема да ја искористам за да ви кажам неколку збора за два феномена, чие значење и влијание врз политичкиот процес неправедно се потценуваат. Првиот феномен се нашите локални политички кујни и нивните специјалитети, а вториот е чудниот, да не речам патолошки непријателски однос на нашиот народ кон политичарите и кон политиката воопшто.

24.08.2013

http://www.plusinfo.mk/mislenje/1003/Politichki-kujni-pizma-i-fast-fud