Граѓани за Европска Македонија на трибина во Вевчани

ВО МАКЕДОНИЈА Е ТЕШКО ДА СЕ БИДЕ ПОЛИТИЧКО МАЛЦИНСТВО

VevcaniГраѓанската иницијатива „Граѓани за Европска Македонија“ (Бранко Героски, Владимир Милчин, Роберто Беличанец и Мерсел Биљали, заедно со Никола Наумоски од „Плоштад Слобода“), на 29 мај 2009 година во општинската сала, одржа трибина со граѓаните на Вевчани.
Повеќе...
 

Движењето Граѓани за Европска Македонија на трибина во Кавадарци

ПРИБЛИЖУВАЊЕТО КОН ЕВРОПА ЌЕ ГИ ДИСЦИПЛИНИРА ПОЛИТИЧКИТЕ МАФИИ

GEM_KavadarciИницијаторите на движењето Граѓани за Европска Македонија (Никола Гелевски, Владимир Милчин, Бранко Героски, Роберто Беличанец и Мерсел Биљали) на 27 мај 2009 во салата на Општина Кавадарци се сретнаа и дебатираа со граѓаните од Кавадарци и Неготино.

Повеќе...
 

Движењето Граѓани за Европска Македонија на трибина во Берово

ЗАЕДНО И ГЛАСНО ПРОТИВ ПАРТИСКАТА ПОДВОЕНОСТ

berovo 1Иницијаторите на движењето Граѓани за Европска Македонија (Никола Гелевски, Владимир Милчин, Бранко Героски и Роберто Беличанец) на 22 мај 2009 во општинската сала во Берово се сретнаа и дебатираа со граѓаните на Берово.

Повеќе...
 

Движењето Граѓани за Европска Македонија на трибина во Гевгелија

БЕЗ ГРАЃАНСКИ ИНИЦИЈАТИВИ НЕМА ДЕМОКРАТИЈА ВО МАКЕДОНИЈА

Tribina_Gevgelija_GEM_004Синоќа, во преполната сала на „Пионерскиот дом“, иницијаторите на движењето Граѓани за Европска Македонија (Никола Гелевски, Владимир Милчин, Бранко Героски, Жарко Трајаноски и Роберто Беличанец) разговараа со граѓаните на Гевгелија за актуелните проблеми и за европските перспективи на Македонија.
Повеќе...
 

Движењето Граѓани за Европска Македонија на трибина во Ресен

ГРАЃАНСКИТЕ АКЦИИ ТРЕБА ДА БИДАТ КОРЕКТИВ НА ВЛАСТА

Resen_2Иницијаторите на движењето Граѓани за Европска Македонија (Мерсел Биљали, Никола Гелевски, Владимир Милчин и Роберто Беличанец), на 15 мај 2009, во салата на општина Ресен, разговараа со граѓаните за актуелните проблеми и за европските перспективи на Македонија. 
Повеќе...
 

Движењето Граѓани за Европска Македонија на трибина во Гостивар

САМО АКТИВЕН ГРАЃАНСКИ СЕКТОР МОЖЕ ДА ВЛИЈАЕ ВРЗ ВЛАСТА

gostivar slika Иницијаторите на Движењето Граѓани за Европска Македонија (Мерсел Биљали, Никола Гелевски и Владимир Милчин) и поддржувачите Џевдет Хајредини и Дамјан Здравев, синоќа (среда, 13 мај 2009), во Центарот за култура во Гостивар, разговараа со граѓаните на Гостивар за актуелните проблеми и за европските перспективи на Македонија.

Повеќе...
 

Граѓани за Европска Македонија

ПОКАНА ЗА ТРИБИНА

Почитувани,

Ве покануваме на трибина која ќе се одржи во среда, 13 мај 2009 година, во Центарот за култура во Гостивар, со почеток во 18.30 часот.

Трибината ја организира граѓанската иницијатива „Граѓани за Европска Македонија”, започната од страна на шестмина интелектуалци (Мерсељ Биљали, Никола Гелевски, Бранко Героски, Владимир Милчин, Жарко Трајаноски и Роберто Беличанец), кои го објавија „Манифестот за Европска Македонија” и во февруари говореа за него на серија трибини низ земјата.

Основната идеја на оваа иницијатива е да поттикне интензивна граѓанска дебата за состојбите и перспективите на Република Македонија.

Ве молиме вашето присуство да го пријавите на тел. (02)3113966 или по e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите најдоцна до 12 мај 2009 година (вторник) до 12 часот.

Со почит,

„Граѓани за Европска Македонија“

 

 


Страница 72 од 74

 

Вкупно поддржувачи - 5428.
  • 216 преку веб сајтот.
  • 3628 во тетратката за поддршка
  • 176 преку имејл
  • 1408 членови на facebook

 


facebook-64x64
Flickr_logo_gem

Пецко (У)кажувања

Овој пат нема да поминете!

gem-ovoj-pat-nema-da-pominete-w200

Преземете го текстот на следниот јазик: [мак], [eng], [alb]

Втор манифест на Граѓани за европска Македонија: против молчењето

manifest-molcenje-baner

Преземете го Манифестот на следниот јазик: [мак], [eng], [alb], [vla], [bos], [srp], [tur], [rmy]

Манифест за Европска Македонија

Manifest_makedonski

Преземете го Манифестот на следниот јазик: [мак], [eng], [alb], [srp], [bos], [tur], [rmy]